Het onderzoek

Inleiding

Het boek


Tot voor kort was er nauwelijks iets bekend over inheems-Romeinse bewoning in Didam. Dit veranderde nadat Henk Tomas een veldverkenning uitvoerde op het Kollenburg-terrein in Didam en meer over de geschiedenis ervan te weten kwam.

meer...


In een klein dorpje, gevestigd op de flanken van een dekzandrug, gonst het van bedrijvigheid...

meer...


Over het onderzoek is een populair-wetenschappelijk boek geschreven. Dankzij de meer dan 100 foto's krijgt u een goede indruk van de opgraving en de vondsten.

meer...

09-2002: Bronzen kan geconserveerd


De bronzen Romeinse kan die werd aangetroffen tijdens het uitgraven van een bouwput op het Kollenburg-terrein is inmiddels geconserveerd door de specialisten van Het Valkhof te Nijmegen.

meer...

De vondsten

Het laatste nieuws

Tentoonstellingen


Op het Kollenburg-terrein zijn zeer veel vondsten gedaan. Via de vondstenpagina kunt u een uitgebreide selectie van deze voorwerpen bekijken.

meer...

 
Op deze pagina vindt u een combinatie van het laatste nieuws van de Historische en Archeologische Stichting (bijvoorbeeld noodopgravingen en andere onderzoeken), maar ook vindt u hier een selectie van de meest recente artikelen die in de kranten zijn verschenen.

meer...


Op de (inmiddels afgesloten) tentoonstelling bij de Rabobank Didam kon u een selectie van de op de Kollenburg gevonden Romeinse munten bekijken.

Onder andere kon u hier kennismaken met de Denarius, de Euro van de oudheid.

meer...